€{{amount_with_comma_separator}} EUR

Carretó

"La pau interior", un clàssic de Jacques Philippe per retrobar la serenitat

  • juliol 11, 2022
  • Publicat per Antoni
  • 0comentaris

La pau interior ha ajudat milers de persones a retrobar la serenitat, el domini d’un mateix, la presència d’esperit. És un clàssic que cal llegir i rellegir. Ara en català per primer cop, en una traducció acurada i franca d’Enric Vidal.

Vivim una època de trasbals i neguit en què fins i tot la recerca de Déu, de la santedat i del servei als altres, és sovint agitada i ansiosa, en comptes de confiada i pacífica, com seria si adoptem l’actitud d’infants que ens proposa Jesús.

Jacques Philippe mostra com aprendre a conservar, mica en mica i en tota circumstància, una pau profunda al cor, que farà l’acostament a Déu molt més eficaç i ràpid, fins i tot més senzill. “És en aquest moment que la gràcia del Senyor farà molt més del que podríem realitzar amb els nostres propis esforços”.

La pau interior analitza un seguit de situacions concretes de la vida quotidiana en les quals ens trobem sovint i explica com afrontar-les per superar l'angoixa i el temor i mantenir la serenitat i la confiança.

Què diu La pau interior? 

“Si el nostre cor es troba agitat i torbat, la gràcia de Déu hi actua amb més dificultat”

 

“Déu és el Déu de la pau. Només parla i actua en la pau, no en la confusió i l’agitació” 

 

“L’home que vol protegir algun aspecte de la seva vida per gestionar-lo a la seva conveniència sense abandonar-lo radicalment a les mans de Déu, comet un error nefast: es carrega de preocupacions inútils i s’exposa a la inquietud de perdre”

 

“La pau interior no és una condició del combat espiritual, sinó que tot sovint és justament el que està en joc. Amb freqüència, la lluita espiritual consisteix, precisament, a defensar la pau del cor contra l’enemic que pretén arrabassar-nos-la”

 

“Vivim en aquesta il·lusió: volem que canviï l’entorn, les circumstàncies, amb la convicció que llavors tot anirà millor. És un error. Primer ha de canviar el nostre cor, purificar-se del seu aïllament, de la seva tristesa, de la seva manca d’esperança”

Jacques Philippe (Lorena, França, 1947) ha venut més d'un milió de llibres en 24 idiomes. Els seus escrits sobre l'oració, la llibertat interior i la pau del cor són clàssics de l'espiritualitat contemporània. Philippe és matemàtic i va passar anys de docència i recerca a la universitat. El 1976 es va incorporar a la Comunitat de les Benaurances. Més endavant es va ordenar sacerdot. Ha viscut a Jerusalem, Natzaret i Roma. És un reconegut predicador i viatja regularment arreu del món per dirigir recessos, fer missions i xerrades, i treballar pel desenvolupament de la Comunitat.

Amb La pau interior, Jacques Philippe ha ajudat milers de persones a retrobar la serenitat, el domini d’un mateix, la presència d’esperit. És un clàssic que cal llegir i rellegir. Ara en català per primer cop, en una traducció acurada i franca.

Deixa un comentari